Auto inbraken blijven toenemen in 2020

De hoeveelheid auto-inbraken blijven toenemen, ondanks dat de beveiliging op auto’s steeds beter wordt. Dieven komen toch telkens weer op innovatievere methoden om auto’s alsnog open te krijgen. Elk uur worden er in 10 auto’s ingebroken!

De dieven van tegenwoordig zijn een stuk slimmer geworden dan vroeger. De technologie in auto’s is er zwaar op vooruit gegaan, maar daarmee ook de technische kennis van de dieven. Het verstoren van het systeem in uw auto is een koud kunstje geworden. Hierdoor kunnen ze onopvallend alle spullen uit uw auto meenemen.

De verzekeraars zien ook een toename in inbraken. Door deze toename worden er steeds meer schadeclaims ingediend en kost het de verzekeraars dus meer geld. Om de toenemende kosten te kunnen dekken hebben zij daarom de premies opgeschroefd. Toch willen de verzekeraars graag nieuwe klanten aantrekken, waardoor er een hevige concurrentiestrijd is ontstaan. Doordat de verschillende verzekeraars maar al te graag nieuwe klanten willen aantrekken verlagen ze nu wel weer de prijzen van de premies, zelfs tot op het punt waarop er geen winst meer kan worden behaald. Uiteindelijk zal u waarschijnlijk alsnog wel iets duurder uitkomen dan voorheen. Maar dat wil niet zeggen dat u op dit moment nog steeds de voordeligste verzekering heeft. Dit zou daarom een uitgesproken moment kunnen zijn om nog eens naar uw verzekering te kijken en eventueel te kijken waar u voordeliger uit kunt zijn.

Elk uur worden er in Nederland in 10 auto’s ingebroken. Voornamelijk de provincie Zuid-Holland is zeer in trek bij de autodieven. De helft van alle inbraken worden gedaan in 15 gemeenten. De gemeente Rotterdam kan zichzelf zelfs teugvinden in de top 3 gemeenten waar auto-inbraken voorkomen.

Losse spullen die uit uw auto worden gestolen vallen onder uw inboedelverzekering. Daarom is het van belang dat als dit het geval is uw polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering goed door te nemen.

Mocht er nou al ingebroken zijn in uw auto, dan is het van belang om aangifte te doen bij de politie. Mocht u dit niet doen en dus geen aangiftebewijs hebben, dan kan uw verzekeraar u niet verder helpen.